Почетак » Вести » Србија » Харадинај: Рекао сам Тачију да сам против промена граница Косова

Харадинај: Рекао сам Тачију да сам против промена граница Косова

Премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да је председнику Косова Хашиму Тачију пренео своје противљење евентуалним променама граница Косова.

Харадинај је упозорио да неће учествовати у наставку дијалога с Београдом ако се тема промене граница нађе на дневном реду разговора у Бриселу.

Приштински медији су пренели да су јучерашњим разговорима с председником Косова присуствовали и заменици премијера Фатмир Љимај и Дардан Гаши који су подржали Харадинајев став о промени граница, док састанку није присуствовао председник косовког парламента и Демократске партије Косова (ДПК) Кадри Весељи.

Агенција Бета незванично сазнаје да је у току седница Председништва Демократске партије Косова на којој треба да се донесе став у вези с најавама да ће се у Бриселу разговарати о подели, односно корекцији граница.

Та странка је до сада заступала став да се о границама Косова не може разговарати.

Све остале странке владајуће коалиције, осим Српске листе, као и опозиција, противе се отварању питања граница у разговорима о нормализацији односа са Србијом који треба да буде окончан правно обавезујућим споразумом.

Опозиција је поднела захтев за одржавање ванредне седнице Скупштине Косова на којој треба да буде усвојена резолуција којом се председнику Косова забрањује да у Бриселу разговара о подели односно корекцији граница.

Бета