Почетак » Вести » Србија » Војни пензионери у Министарству одбране

Војни пензионери у Министарству одбране

Министарство одбране Србије

Министар одбране Александар Вулин састао се данас са представницима војних пензионера, које је предводио председник Удружења војних пензионера Србије генерал-потпуковник у пензији Љубомир Драгањац.

Министар Вулин је, том приликом истакао да Министарство одбране и Војска Србије континуирано улажу напоре да се положај војних пензионера унапреди, додајући да се интензивно ради на поновном успостављању система где ће се о припадницима војске бринути од почетка до краја војничке каријере, али и након тога.
Представник Удружења војних пензионера Љубомир Драгањац изразио је задовољство бригом Министарства одбране и Војске Србије за статус војних пензионера. У име Удружења, он се позитивно изразио и о променама у Министарству одбране и Војсци Србије по питању побољшања материјалног положаја и о стамбеном збрињавању активних и пензионисаних припадника војске, као и о конкретним мерама на опремању наше војске новим сиситемима наоружања и војне опреме.

Он је, такође, похвалио акцију систематских прегледа за војне пензионере, коју су први пут организовани овог месеца, додајући да радује најава да ће се такве акције наставити и убудуће.