Почетак » Вести » СЛУЧАЈНОСТ ИЛИ НЕ: ЈАЊИЋ ЛЕПИО НАЦИОНАЛИСТИЧКЕ ПАРОЛЕ КАО НЕКАД ВУЧИЋ (ФОТО)?

СЛУЧАЈНОСТ ИЛИ НЕ: ЈАЊИЋ ЛЕПИО НАЦИОНАЛИСТИЧКЕ ПАРОЛЕ КАО НЕКАД ВУЧИЋ (ФОТО)?

На друштвеним мрежама појавио се видео снимак на коме високи функционер Српске деснице Михаило Јањић прелепљује већ уништену таблу Независног друштва новинара Војводине (NDNV) налепницом „добродошли у подручје национализма“.

Ова сцена подсетила је многе на сличну представу само што је тада уместо младог Јањића главну улогу играо нико други до председник Републике Србије Александар Вучић који је на индентичан начин прелепио таблу булевар др Зорана Ђинђића са налепницом „булевар Ратка Младића“.

Интересантно је да Јањић долази из редова странке на чијем је челу Миша Вацић, бивши саветник у Влади и човек за којег многи тврде да је веома близак и добија „специјалне задатке“ од самог врха државе. Подсећамо, Вацић је неколико пута био у жижи јавности, због позива на мобилизацију и других милитантних изјава и акција.

Окорелији представници грађанске опозиције тврде чак да је Српска десница неформална паравојска СНС-а, па зато остаје питање да ли је само пука случајност сличност акције младог Вучића и Јањића данас, или је у питању, како већ тврди део твитер заједнице јасна порука и повратак оштре националистичке политике на велика врата.