Почетак » Вести » Србија » Пуковник Ник Дучић нема коментар на преговоре

Пуковник Ник Дучић нема коментар на преговоре

Командант Кфорове базе „Бондстил“, амерички пуковник Ник Дучић изјавио је данас да о преговорима Приштине и Београда у Бриселу нема много тога да каже, јер су то више политичке одлуке.
„Ја сам мало приземнији и сусрећем се и причам са људима, са народом. Током овог месеца људи су већином на одморима и мање су тензије. Људи су посвећени више својим породицама, а деца се припремају за полазак у школе. Али и уз то људи чекају своје политичке лидере да почну политичке разговоре“, оценио је у изјави за агенцију Бета пуковник Дучић после литургије у манастиру Грачаница за храмову славу Успење Пресвете Богородице.

Он је рекао да је његова слава Свети Никола.

Упитан како оцењује ток преговора Приштине и Београда уз посредовање ЕУ, Дучић је рекао да једини начин да се реше проблеми то да лидери седну и да поразговарају о њима.

„Када је КФОР у питању, понекад смо забринути, јер тензије порасту и то када људи на вестима чују неке ствари које и нису у складу са стањем на терену“,оценио је командант Бондстила.

Он је прецизирао да мисија КФОР-а остаје иста и да се не мења.

„Ми смо овде да обезбедимо слободу кретања свих људи и тренутно радимо по Резолуцији 12 44 СБ УН“, рекао је за Бету пуковник Дучић.

Упитан о намери Косова да Снаге безбедности Косова трансформише у војску, командант Бондстила је рекао да Америка сматра да би за тако нешто требало да променити Устав Косова.

„За сада КФОР добро обавља ту мисију. Мислим да данас постоје битнији проблеми него што је питање да ли ће да се та трансформација десити или не“,оценио је за Бету пуковник Дучић.

Бета