Почетак » Вести » Друштво » Политика » Гугл демантује Доналда Трампа

Гугл демантује Доналда Трампа

Гугл је данас снажно демантовао оптужбе председника САД Доналда Трампа за политичку пристрасност и навео да његов систем претраге „никада не сортира резултате тако да би манипулисао политичким мишљењем“.

„Претрага се не користи за одбрану политичког програма и не подешавамо наше резултате према било којој политичкој идеологији. Наш циљ је да обезбедимо да корисници који користе Гугл претрагу добију најрелевантније разултате за неколико секунди“, саопштио је Гугл и додао да се сваке године у алгоритме додају стотине побољшања.

Трамп је јутрос на Твитеру навео да претрага „вести о Трампу“ у Гуглу доноси само „намештене“ резултате, у највећој мери критичне према председнику.

Према његовима речима, „96 одсто резултата за претрагу ‘вести о Трампу’ долазе од националних левичарских медија“, што је оценио као „веома опасно“.

„Гугл и други гуше гласове конзервативаца и крију позитивне информације. Они контролишу шта можемо или не можемо да видимо. То је веома озбиљна ситуација и позабавићемо се њом“, навео је Трамп.

Трамп је и раније нападао друштвене мреже, које сматра пристрасним.

Бета