Почетак » Вести » Војводина » Одржана промоција романа „Девет годишњих доба“
Митровица инфо

Одржана промоција романа „Девет годишњих доба“

У четвртак, 16. августа 2018. године одржана је промоција романа ,,Девет годишњих доба“, ауторке Александре Ђорђевић. У програму учествовали Недељко Терзић, Милена Станојевић, Светлана Митровић, Игор Миљковић И Моравка Тодић.

Роман „Девет годишњих доба“ је топла и искрена исповест о изазову одрастања, суочавању са породичном осудом и крупним животним дилемама. Испричана одличним приповедачким поступком у ком су дијалози уверљиви, овај роман даје упечатљиву слику девојке која се, због непланиране трудноће, суочава са разноврсним искушењима и предрасудама, а упоредо преиспитује себе и своје изборе.

Унутрашња драма током девет месеци постепено се појачава, а сусрети са галеријом ликова који су у функцији карактеризације главне јунакиње, доприносе да се њен унутрашњи конфликт разреши. 

У роману студенткиња прве године књижевности сазнаје да је остала трудна са својом првом, средњошколском љубави.

Обесхрабрена, враћа се у родитељску кућу где се сусреће са предрасудама и осудом. Новонастала ситуација је наводи да преиспита своје изборе до тада и запита се ко су људи који је окружују, кога заправо воли и шта жели.

Ова и многа друга питања редефинишу њене дотадашње улоге ћерке, сестре и љубавнице и смештају је у једну нову – улогу мајке, која од ње захтева да се одлучи за свој или живот свог детета. 

Митровица инфо