Почетак » Вести » Млађан Ђорђевић – истински пријатељ српског народа

Млађан Ђорђевић – истински пријатељ српског народа

Сведоци смо ових дана бескрупулозне кампање од стране режима у Србији, против свих оних који су иоле противе подели Србије, у којој чак ни свештенство СПЦ није поштеђено. Пљуште осуде реториком посуђеном из претходних режима, где се они који нису за „компромис“ називају „издајницима“.

Тако се „под паљбом“ режима нашао и некадашњи саветник председника Србије Бориса Тадића, Млађан Ђорђевић.

Нама данас причају, од Млађе Ђорђевића до не знам кога, дакле људи који су черупали ову земљу, буквално су је черупали, нису успели да сачувају Црну Гору,… дакле ти људи данас некоме причају о черупању„, изјавио је недавно на једној приватној српској телевизији шеф Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Вјерујемо да је Ђурић погрешно информисан о заслугама Ђорђевића. Посебно када је у питању његов допринос побољшању статуса Срба у региону.

Прије свега треба демантовати Ђурићев став да је он одговоран за „черупање“ заједнице Србије и Црне Горе: током „отцепљења“ Црне Горе, и окупације Космета Ђорђевић није био на позицији да и на који начин политички утиче на ове догађаје. У времену на које указује Ђурић, Ђорђевић је био помоћник директора Народне канцеларије председника Републике, а од 2007. године заменик министра за Инвестициони план.

У случају да Ђурић употребљава принцип по ком су сви делови власти, без обзира на стварни ниво утицаја, подједнако одговорни за све њене учинке, то би понајвише коштало управо председника његове партије.

Истина пре свега

Са географске позиције Срба из Црне Горе дужни смо да похвалимо напоре Млађана Ђорђевића, који је био и остао један од насветлијих примера српске политичке сцене.

Млађан Ђорђевић је најзаслужнији појединац коме се можемо захвалити за пописни резултат 2011. Делујући у влади којој национално питање није било у врху интересовања, он је најзаслужнији да се српска политичка структура у региону повеже међусобно и са држваним органима Србије.

Најзаслужнији је за установљење Матице Српске у Црној Гори. Несумњиво његовом заслугом, Матица српска је добила просторије какве заслужује, отворила књижару и читаоницу.

Колико год било можда опортуно прећутати нападе на Млађана Ђорђевића, и то од стране високог државног функционера у Влади Србије, остајемо привржени истини и безрезервно се захваљујемо Ђорђевићу за несебично залагање за побољшање статуса Срба у Црној Гори и региону.

Ђорђевић је увек изричито тврдио да је КиМ под војном окупацијом. Био је једини политичар који је тражио да Србија реагује на насилно разбијање протеста 2015. године, на монтирани „државни удар“ за који су оптужени Срби, како из Србије тако и из Црне Горе.

Као доказ томе можда је и изјава вечног премијера/председника Црне Горе Мила Ђукановића, који је у њему видeо „непријатеља“ и оптуживао га током претходних година да финансира опозицију.

Треба подсетити да је он један од ретких из кабинета Бориса Тадића који није прешао у кабинет Александра Вучића, и данас је жртва управо тих конвертита.

Истина ипак, о свему остаје. А сведоци смо управо ми. Стварност би по Србе у Црној Гори била много суровија, да није било истинског залагања српског политичара, којем се деловање није сводило на саопштења, већ имало конкретно и активно залагање на побољшању услова у којима живимо.

Ин4с