Почетак » Вести » Игуман Сава Јањић о ‘агентурном деловању’: Препознатљив рукопис
Фото јутјуб

Игуман Сава Јањић о ‘агентурном деловању’: Препознатљив рукопис

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић написао је данас на свом Фејсбуку да га оптуживање црквених великодостојника за „агентурно деловање“ када у времену медијског мрака покушавају да позивима на мир, разум и целовитост Србије сачувају свој верни народ и светиње „неодољиво подсећа на не тако давни, сличан и препознатљив ‘рукопис'“.
„Да ли неко мисли да је српски народ толико заглупљен да ништа не види? Глас мог драгог покојног пријатеља Оливера Ивановића у овом тренутку тако би нам свима значио, али можда је управо његова истинољубивост и храброст разлог зашто сада није са нама. Не заборавимо… агресивност долази од страха и несигурности“, написао је Сава Јањић на свом Фејсбук налогу.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Дјурић изјавио је у суботу након седнице Савета за националну безбедност да су безбедносне службе добиле своје задатке, посебно за спречавање „агентурног деловања“ појединих политичара и свештеника.

Лист „Данас“ у издању од уторак пише да се председник Србије Александар Вучић жалио поглавару Српске православне цркве, патријарху Иринеју током њиховог сусрета у Патријаршијском двору у суботу.

Позивајући се на изворе у високим црквеним круговима, лист наводи да иако је Вучић као аргументе користио демографију и „реалност на Косову“, патријарх Ирирнеј је поновио став Светог архијерејског сабора СПЦ донет на последњем мајском заседању, односно да је Црква против независности и поделе Косова.

„Саборско саопштење о Косову и Метохији је, како се прича и у изворима блиским властима, било разлог због ког је Вучић последних месеци избегавао патријараха“, пише „Данас“ и наводи да се спекулише да поглавар СПЦ у суботу није пристао да са Вучићем разговара у четири ока, већ да су на састанку били и викар патријархов епископ ремезијански Стефан и генерални секретар председника Никола Селаковић.

Фото јутјуб

Бета