Почетак » Вести » Србија » Седница Савета за националну безбедност: Како да се заштите српски интереси и народ на Косову и Метохији

Седница Савета за националну безбедност: Како да се заштите српски интереси и народ на Косову и Метохији

Седница Савета за националну безбедност, коју је председник Александар Вучић сазвао поводом ситуације на Косову и Метохији, завршена је након скоро два сата, јавља Танјуг.

Из здања на Андрићевом венцу, где је седница одржана, изашли су шеф БИА Братислав Гашић, директор полиције Владимир Ребић, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић…

На седници Савета се разговарало о томе како да се заштите српски интереси и народ на Косову и Метохији.

Велика је срамота што, захваљујући неодговорним политичарима и њиховим дезинформацијама, у Србији данас разговарамо о безбедности Срба на КиМ, уместо о неспровођењу бриселског споразума, рекао је данас после седнице Савета за националну безбедност Марко Ђурић.

Срби на Косову ће послушати савет председника Александра Вучића и неће одговарати на било какве провокације, истакао је Ђурић.

„Велика је срамота што у Србији данас разговарамо о безбедности Срба, а не о спровођењу споразума и гаранцијама међународне заједнице на Бриселски споразум“, рекао је Ђурић.

Он је истакао да је то резултат чињенице да су поједини Срби претходних дана стварали атмосферу, оптужујући државу да планира злочине над сопственим народом, односно некакве сценарије.

Разговарано је, каже Ђурић, и о чињеници да се 1. 930 дана не спроводи договор о Заједници српских општина.

Савет за безбедност анализирао је, истакао је Ђурић, политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, стање у безбедносном систему и цивилним и војним обавештајним службама, те о безбедносној ситуацији у нашем региону и шире, рекао је данас Марко Ђурић после седнице Савета за националну безбедност.

Савет је по све три тачке усвојио одређене закључке, а председник Републике Александар Вучић је тим поводом издао одговарајуће задатке.

Спутник