Почетак » Вести » Војводина » Кикинда: Одржан је девети “Крајишки вишебој”
Фото Кикинда

Кикинда: Одржан је девети “Крајишки вишебој”

У Банатском Великом Селу одржан је девети “Крајишки вишебој”. Ове године он је посвећен трагично преминулом Николи Ковачевићу из Банатског Карађорђева вишеструком победнику вишебоја. Учеснике и многобројне посетиоце поздравио је члан Градског већа Миодраг Булајић.

– Вишебој представља витешко надметање , специфичан је и препознатљив догађај. Ово је начин да се покаже брига о коренима и да се сачува традиција од заборава. Крајишници су људи који воле надметања и негују спортски дух уз демонстрацију снаге и издржљивости што им је помагало у савладавању изазова и препрека у животу – истакао је Миодраг Булајић.

Организатор спортско-забавне манифестације је МЗ Банатско Велико Село, удружење „Крајишки вишебој“ , уз свесрдну подршку Града Кикинде. Јован Ступар, председник удружења „Крајишки вишебој“ додао је да је учествовало седам екипа.

– Поред екипе домаћина ту су и гости из Пригревице, Апатина, околине Сомбору, Селеуша, Банатског Карађорђева. Дисциплине су скок увис и скок у даљ из места, надвлачење конопца, обарање руку, ход по брвну. Ове године неће бити дисциплине пењање уз стожину јер је Никола Ковачевић осам година у овој дисциплини био неприкосновени првак – рекао је Ступар.

Фото Кикинда