Почетак » Вести » Помпео: Лично сам упозорио Русе на последице мешања у америчке изборе

Помпео: Лично сам упозорио Русе на последице мешања у америчке изборе

Државни секретар САД Мајк Помпео рекао је данас пред Конгресом да је „лично“ упозорио Русе на последице било каквог „мешања“ у америчке изборе.

„Лично сам веома јасно рекао Русима да ће имати озбиљне последице због мешања у наше демократске процесе“, рекао је Помпео.

Шеф америчке дипломатије је рекао да је „лопта у руском дворишту“ и да је председник Доналд Трамп „сасвим свестан изазова који Русија представља за САД и њихове савезнике и партнере“.

Помпео је рекао и да је спреман да са Конгресом ради на новим санкцијама Русији.
САД неће признати припајање Крима
Помпео је казао да САД никад неће признати руско припајање Крима и наставиће да инсистира на томе да се поново успостави територијални интегритет Украјине.

У саопштењу које је данас објавио Стејт департмент Помпео је рекао да ће се САД држати свог дугорочног принципа да не признаје Руско полагање суверенитета над територијом која је узета силом уз кршење међународног права.

Он је позвао Русију да поштује принципе и да „оконча своју окупацију Крима“.

Саопштење је издато непосредно пре Помпеовог сведочења пред Одбором за спољне послове Сената, где се очекује да ће му сенатори постављати тешка питања о прошлонедељном самиту председника Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина у Хелсинкију.

Бета