Почетак » Вести » НОВИ ДИРЕКТОР КОМОРЕ БЕОГРАДА НАСРНУО НА МЛАДУ САРАДНИЦУ
Фото: Ацо Петровић - Привредна комора Београда

НОВИ ДИРЕКТОР КОМОРЕ БЕОГРАДА НАСРНУО НА МЛАДУ САРАДНИЦУ

Дугогодишња службеница Привредне коморе Београда Вања Павићевић (35) оптужила је директора Ацу Поповића за малтретирање и мобинг. Престрављења његовим драњем и претњама, она је сада на боловању и не зна шта ће је сачекати по повратку на посао. Павићевићева тврди да јој је Поповић пре три дана запретио отказом, и то без икаквог разлога.
ИЗБАЦИО ЈЕ ИЗ КАНЦЕЛАРИЈЕ
– Позвао ме у своју канцеларију и рекао да затворим врата и седнем, а онда је рекао: „Имаш десет секунди, поставићу ти питање, добро размисли и одговори ми. Реци шта си урадила или ћеш добити отказ“ – прича Вања.

Инцидент се, према њеним речима, догодио 17. јула у просторијама ПКБ. Директор Поповић је позвао на разговор и као ревностан службеник одазвала се без питања, али када је ушла у његову канцеларију и за собом затворила врата, сачекало је веома непријатно изненађење – директор је почео да се дере и прети јој отказом.

Према Вањиним речима, Поповић јој је постављао нејасна питања, захтевао од ње одговор, урлајући да ће јој дати отказ, да би је на крају истерао из своје канцеларије.

Неколико секунди касније, како је испричала, директор је муњевито ушао у њену канцеларију, вређао је и опет претио.

– Рекао сам ти да ћутиш, бре, нисам ти дао реч, ако треба да причаш, причаћеш кад ти кажем – присећа се Вања.

Фото: Ацо Петровић – Привредна комора Београда

ПОД СТРЕСОМ

Наша саговорница каже да је због претрпљеног стреса истог дана отишла код лекара, који јој је моментално отворио боловање.

– Доктор ми је дао упут за психијатра. Преглед ми је заказан за 30. јул, тако да до тада сигурно нећу радити. А шта ће ме онда сачекати, не знам – каже Вања.

Она је истакла и да је Поповић скоро постао директор и да никада пре није имала конфликт с њим.

– Био је увек пријатан, љубазан. Нисмо имали никакав специјалан контакт, осим што је неколико пута долазио у канцеларију због службених ствари – искрена је она.
У ПКБ мук

Први човек београдске привредне коморе јуче није одговарао на наше позиве и поруке, а на фиксни телефон у његовој канцеларији се нико није јављао. На адресу његовог кабинета смо тим поводом послали питања и мејлом, али до закључења овог броја одговор нисмо добили.

Ко је Аца Поповић

  • Од априла 2018. на функцији в. д. директора Привредне коморе Београда
  • Рођен је 1956. у Београду, дипломирао на Грађевинском факултету
  • Прво запослење ГП „Хидротехника“
  • Најдуже радно ангажовање у ЈКП „Београдски водовод и канализација“
  • ожењен и отац двоје деце

Република