Почетак » Вести » Војводина » Зрењанин: Током викенда 5. првенство у одбоjци на песку
Јутјуб принтскрин

Зрењанин: Током викенда 5. првенство у одбоjци на песку

Првенство Србиjе у одбоjци на песку биће одржано на“Пексари” од петка до недеље, наjавили су данас, на конференциjи за новинаре одржаноj у Мултимедиjалноj сали, помоћник градоначелника Симо Салапура, координатор ОСС за одбоjку на песку Синиша Антонић и Раjко Петровић из Спортског савеза града Зрењанина.

Помоћник Салапура jе рекао да jе ово пето по реду такмичење у нашем граду, а друго на истоj локациjи, а да jе ове године приjављен и наjвећи броj учесника – 26 мушких и 16 женских екипа.

– Дуги низ година уназад трудимо се да у нашем граду организуjемо занимљиве и лепе садржаjе, атрактивне манифестациjе и такмичења. Ово jе jедно од њих и то на на нашем градском купалишту коjе jе додатно проширено и на коме су унапређени услови и за бављење спортом и за наше купаче, уз додатне различите садржаjе коjи употпуњуjу купалиште и ствараjу предиван амбиjент – рекао jе Салапура.

Указао jе и да jе Зрењанин jедан од градова у самом врху по броjу приjава и масовности такмичења.

Синиша Антонић jе изразио jе задовољство што се турнир поново одржава у нашем граду уз велики броj учесника, али и што ће међу екипама бити и женска екипа из Бугарске, чиме jе турнир добио и међународни карактер.

Рекао jе и да jе почетак у петак од 11 часова, а завршетак у недељу, за када су предвиђени финални мечеви и додела признања.

Технички организатор Раjко Петровић jе указао да jе Спортски савез града Зрењанина заjедно са Одбоjкашким клубом Клек – Србиjашуме, већ пету годину организатор турнира.

– Пре две сезоне имали смо такмичења на главном градском тргу, затим на “Превлаци”, а сада, другу годину заредом такмичења се одвиjаjу на “Пескари” што jе, по мом мишљењу и наjбоља локациjа за оваj спорт. Посебно сада када jе проширења плажа, а Град се ангажовао и да не само терен, већ и инфратсруктура око њега, буду у функциjи бичволеjа.

Петровић се захвалио Граду Зрењанину што већ пету годину подржава турнир и одбоjку на песку.