Почетак » Вести » Зрењанин: Осми “Корзо фест“ почиње у петак концертом групе “Апсолутно романтично“

Зрењанин: Осми “Корзо фест“ почиње у петак концертом групе “Апсолутно романтично“

Манифестациjа “Корзо фест 2018” починjе у петак, 20. jула у 18 часова и одвиjаће се сваког петка и суботе у главноj зренjанинскоj улици, до 11. августа, наjавили су организатори на данашнjоj конференциjи за новинаре у Градскоj кући. Прошле године “Корзо фест” уврштен jе у календар званичних градских манифестациjа, те као такав има подршку Града Зренjанина и Туристичке организациjе града, као и нjихових партнера.
Програм “Корзо феста” наjавили су помоћник градоначелника Симо Салапура, и чланица Организационог одбора манифестациjе, испред Туристичке организациjе града, Марица Косановић.

Наjављуjући манифестациjу и позиваjући наше суграђане да jе посете, помоћник градоначелника Симо Салапура истакао jе да “Корзо фест” нешто што ће употпунити културно-забавну понуду града током летњих месеци и представљати добру увертиру за централну градску манифестациjу, “Дане пива”.
– Манифестациjа jе током претходних седам година лепо примљена од стране наших суграђана и због тога jе препозната и подржана и од стране локалне самоуправе. Ове године имамо и неке новине на “Корзо фесту”, у питању jе корзо квиз, коjи ће бити реализован за наше суграђане, са лепим наградама. Jа позивам све Зрењанинце и њихове госте да посете занимљиве програме коjи су припремљени, а већ у петак увече, на отварању, од 22 часа, одржаће се концерт групе “Апсолутно романтично”, казао jе Салапура.

Програми “Корзо феста” ће се ове године одвиjати током четири наредна викенда, на две отворене локациjе у главноj зрењанинскоj улици – испред некадашње робне куће и код “Водоторња”. Траjање програма jе од 18 часова до поноћи.

О детаљима манифестациjе и програмима говорила jе Марица Косановић. Казала jе да jе манифестациjа претходних година остварила циљ, а то jе да се наши суграђани и њихови гости, пре свега, забаве и да у главноj улици, у вечерњим часовима током летњих викенда, доживе нешто лепо, уз дешавања примерена старом jезгру града.
-За наjмлађе ће програм почињати од 18 часова и за њих су припремљене дечjе и луткарске представе, моћи ће да плешу са плесним групама, да учествуjу у радионицама, сликарским и занатским, а испред “Водоторња” постоjаће, како смо jе назвали, “Наша мала пиjаца”, где ће они те своjе предмете коjе су направили моћи и да продаjу. Целовечерњи концерт одржаће и музички центар “Болеро”, коjи ове године обележава 25 година постоjања, имаћемо и малу модну ревиjу, децу ће забављати и познати „Хаос аниматори”, рекла jе Косановићева и додала да, након дечjих програма, од 22 часа, следе наступи музичких бендова, коjи ће представити различите музичке жанрове, одабране за оваj амбиjент.

Наредне суботе, 28. jула, као део “Корзо феста” биће одржана 19. по реду манифестациjа “Банатске вредне руке”, уз наступ популарне Биљане Крстић и тамбураша, од 20 часова. У петак, 3. августа, представиће се винари из Зрењанина и Вршца, уз продаjу и дегустациjу наjбољих вина са ових простора. Неће изостати ни традиционална сликарска радионица за децу и продаjна изложба слика, коjу води академски сликар из нашег града Виорел Флора.

Наjављено jе и одржавање корзо квиза, с примамљивим наградама, од коjих jе главна седмодневно летовање за две особе у хотелу “Монтенегро” у Чању. Заинтересовани учесници ће попуњавати купоне коjи ће се добиjати у продавницама и баштама угоститељских обjеката у главноj улици, убацивати их у кутиjу поред бине и уколико буду извучени, мораће да тачно одговоре на одређено питање о граду Зрењанину, из приче коjу ће презентовати водитељ у току вечери.