Почетак » Вести » Друштво » Ухапшен јер је покушао да врши своје жито

Ухапшен јер је покушао да врши своје жито

Иако је имао валидан уговор на пет година о закупу 440 хектара земље у рибарском газдинству „Ечка“ у Српској Итебеју и редовно испуњавао уговорне обавезе, то није помогло пољопривреднику Милошу Ташину.

Уместо правде, упркос „чистим“ папирима, добио је претње батинаша и корумираног чиновника, па и притвор јер је покушао да врши своје жито! Наиме, он је због основане сумње да је починио кривично дело тешке крађе приведен јуче током разговора са нашим новинаром!

– У најкраћем, 2015. године потписао сам уговор на пет година и затекао земљу у корову, практично малу „џунглу“. Мукотрпним радом, током којег сам и изгубио три прста, успео сам да га доведем у ред и направим имање за пример, редовно плаћајући све обавезе, тако да сам чак две године био у претплати. Мимо закона о облигациониом односима и уговорима, избачен сам са своје њиве, уз штету коју је судски вештак проценио на 45 милиона динара, а да сам у претплати за закуп 11 милиона – прича Ташин .

Он истиче да су наследници преузели његово жито без иједног папира, али и да су проблеми кулмнирали када је спорно земљиште у марту 2018. године продато задрузи из Кумана, која је у власништву супруге тајкуна Драгана Раце.

 

– Тада почињу претње и СМС поруке да ће ми побити целу породицу, а на крају мене, када све то видим. Ја сам све то пријавио полицији. Истовремено, покушавају да се преко суда изборе да имам забрану приласка њиви, али у томе не успевају. Међутим, од судске одлуке јачи су били њихови батинаши који су ме спречавали да уђем на земљиште које ми уговором припада – каже Ташин који указује да ово матрица којом Пајтићеви тајкуни отимају земљу од поштених пољопривредника, постављајући себе изнад закона како су то радили током владавине „жутих“.

– Рибарско газдинство Ечка је у власништву Пајтићевог тајкуна Здравка Павићевића испред „Миротин групе“, некадашњег веома блиског пословног сарадника и пријатеља бившег покрајинског премијера. Драган Раца је његов „ортак“, из тог „жутог кола“, који је познат по сумњивим радњама око робних резерви. Нисам први којег овако, као на дивљем западу, уништавају! – прича наш саговорник.

 

Ташин је у овом бизарном случају правду потражио и преко суда, али Виши суд у Зрењанину већ осам месеци није заказао ни једно рочиште!

Павићевић се није јављао на позиве и СМС поруке наше редакције, док је Драган Раца кратко поручио „да су новинари неписмени и да све пише у папирима“, а на питање у којим папирима, имајући у виду да Ташин има валидан уговор, одговорио је дрско „здраво“ и залупио слушалицу!

 

Извор: govorisrbija.rs