Почетак » Вести » Војводина » ЕXИТ од старта снажно пред 44.000 људи! Вечерас лествицу подижу Френч Монтана, Зиги Марлеј и Мацео Плекс!

ЕXИТ од старта снажно пред 44.000 људи! Вечерас лествицу подижу Френч Монтана, Зиги Марлеј и Мацео Плекс!

Синоћ је на Петроварадинској тврђави у Новом Саду покренуто овогодишње издање званично најбољег европског фестивала, а судећи по старту, интензивној енергији и проводу до раних јутарњих часова, четвртак је нова субота и ово ће бити једно од најупечатљивијих издања Еxита до сада!

Еуфорија је настала већ од девет часова када је лекцију из сценског наступа пред пуном и продукцијски унапређеном главном бином одржала трубадурка савременог доба LP, која је показала да је моћан глас, гитара и харизма све што је потребно за истинског музичара. Први пут на Еxиту пред фестивалском публиком наступио је светски познати балетан, Сергеј Полуњин, који је заједно са гудачким саставом Almazian Simphony извео перформанс на тему личне слободе која је и мото овогодишњег фестивала, а након овог аудио-визуелног спектакла небо изнад Петроварадинске тврђаве обасјао је најграндиознији ватромет у историји Еxита који је трајао преко 12 минута, након којег је сцену заузела икона арт-попа Karin Dreijer са својим саставом Fever Ray.

Кулминација вечери је ипак уследила када су на сцену изашли хип-хоп гиганти Migos, који су у стилу великих звезда наступили више од сат времена након најављеног термина.

Takeoff i Quavo су посветили концерт Offsetu који је подршку пружио из Америке јер га је вест о рођењу ћеркице затекла на турнеји, те је, као сваки прави свежи тата, похитао да се придружи супрузи Cardi B! Чекање се исплатило, пошто су момци низали хит за хитом, и довели публику, која је хорски певала њихове најпознатије песме, до потпуног транса!

Извор:Новине Новосадске

Фотографија:Златко Вицковић