Почетак » Вести » Србија » АПЕЛ ЗА ПОМОЋ: Не дозволимо да се угаси НАЈСТАРИЈИ ШАХ КЛУБ у Војводини (ФОТО/ВИДЕО)

АПЕЛ ЗА ПОМОЋ: Не дозволимо да се угаси НАЈСТАРИЈИ ШАХ КЛУБ у Војводини (ФОТО/ВИДЕО)

Драги војвођани, панчевачки шах клуб „Светозар Глигорић – Глига“ најстарији клуб у Србији, данас на прагу једног века постојања, налази се пред гашењем!

Клуб ради у континуитету од давне 1920. па све до данас остварујући све веће успехе из године у годину. Тренутно се такмичe у највишем рангу такмичења – првој лиги Србије. Осим изузетних спортских успеха, Клуб са поносом може истаћи да је носилац комплетне Глигорићеве шаховске заоставштине, по личној жељи легенде наше културе и спорта који је за живота био велики и искрен пријатељ Клуба.

Глигорићеву партију ,,кибицује“ чувени револуционар Че гевара

Због незапамћено лошег стања клуб тренутно није у стању ни да исплати неопходне намете и да покрије основне оперативне трошкове а на  неизрециву жалост и пројекат отварања музеја посвећеног најбољем српском шахисти свих времена – чека неке боље дане.

Молимо све људе добре воље који су у могућности, да  помогну да се спречи културна катастрофа и национална срамота која би уследила након гашења клуба који је Глигорић лично одабрао да очува његову богату и славну заоставштину.

 

Текући рачун клуба: 200-228-1700101001-36

Поштанска штедионица АД Београд

ПИБ: 101053167

 

Контакт особе:

Урош Бралушић 060/1627725

Миладин Митровић 064/1319890

http://www.skgligapancevo.rs/