Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Румски ГТО „Бранко Радичевић“ најбољи на 11. Светском „Тамбурица фесту 2018“
Фото: Тамбурица Фест

Румски ГТО „Бранко Радичевић“ најбољи на 11. Светском „Тамбурица фесту 2018“

Градски тамбурашки оркестар „Бранко Радичевић“ из Руме, под уметничким руководством проф. Смиљане Јанчић, проглашен је за најбољи оркестар на 11. Светском тамбурашком фестивалу „Тамбурица фест 2018“, у Новом Саду.

Ову награду Румљани су освојили у конкуренцији великих тамбурашких оркестара из Хрватске, Словеније, Мађарске, БиХ и Србије, што je уједно и новинa овогодишњег фестивала, јер су се по први пут такмичили велики тамбурашки оркестри.

„Композиције које смо извели на фестивалу су биле комбинација инструменталне музике и то „Војвођанска игра бр. 2“ – Максе Попова, „Валцер цвећа“ – П.И.Чајковског и „Игра Сабљама“ – А. Хачатуријана, а у домену вокално-инструменталне музике наступили смо са нашом Милицом Радонић у извођењу предивне шпанске песме „Хисториа де ун амор“- Ц. Е. Алмарана. Награде нам пријају али стварају и одговорност и обавезу за даљи рад“, изјавила је уметнички руководилац и диригент оркестра проф. Смиљана Јанчић.

Другу награду освојио је оркестар Општине Семељци из Хрватске, а трећу награду оркестар Добреч из Словеније. Специјална награда за неговање тамбурашке традиције припала је оркестру „Васа Јовановић“ из Новог Сада, док је за иновативне домете награђен градски тамбурашки оркестар „Бањалука“, а специјалну награду жирија добио је оркестар „Вершенди Ковач Јожеф“ из Мађарске.
Награде најбољима су уручили Фрањо Баторек председник стручног жирија, Миро Маринковић председник Европског савеза тамбураша, Драган Јанковић председник и члан дирекције фестивала, Данило Нинковић музички уредник, Јован Адамов уметнички директор фестивала и Јован Пејчић директор тамбурица феста.

Фото: Тамбурица Фест