Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Регата „Воде Војводине“ стиже у Србобран

Регата „Воде Војводине“ стиже у Србобран

Десета, јубиларна регата „Воде Војводине“ испловила је у петак, 22. јуна из Новог Сада и кренула на пловидбу дугу око 230 километара, по Дунаву, Тиси, те бачким и банатским каналима. Око 240 чланова посаде на 86 бродића плови кружном рутом Нови Сад – Тител – Зрењанин – Клек – Нови Бечеј – Бечеј – Србобран – Кулпин – Нови Сад. Домаћим наутичарима, углавном из Новог Сада и Београда, придружили су се и учесници из иностранства – Хрватске, Словеније, Аустрије, Холандије и Француске.

Они ће пловити до 1. јула, а дочек регате у Србобрану заказан је за четвртак, 28. јун. За учеснике регате припремљен је богат програм који почиње у 13.30 часова концертом Банде дрвене, након чега следи дружење уз ручак, док ће наредни дан у Србобрану, петак, 29. јун, бити још садржајнији. Програм почиње у 10.00 часова великом еко акцијом, у којој могу да учествују и грађани Србобрана, у 14.00 часова почиње такмичење у кувању рибље чорбе чији ће победник бити проглашен у 16.00 часова, а нешто касније још једна забава уз музику Банде дрвене. Програм за дочек регате организују општина Србобран и Центар за спорт и туризам.

„Воде Војводине“ једном годишње, крајем јуна, организују регату поводом Међународног дана Дунава, како би на најбољи начин промовисали пловне потенцијале Војводине.