Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Женска кошаркашка екипа ОШ „Светозар Милетић“ Тител освојила прво место у Параћину

Женска кошаркашка екипа ОШ „Светозар Милетић“ Тител освојила прво место у Параћину

Женска кошаркашка екипа ОШ „Светозар Милетић“ Тител освојила је прво место на републичком првенству основних школа Србије које је одржано у Параћину, 20. и 21. марта 2018. године.

Победничку екипу ОШ „Светозар Милетић“ Тител чиниле су: Јелена Муратовић, Богдана Недељков, Теодора Раданов, Јелена Братић, Катарина Рошуљ, Ливија Ујвари, Саша Тегелтија, Јована Тегелтија, Јована Јелача, Милица Михајловић и тренер Гордана Буљин.
На завршном такмичењу учествовало је осам екипа које су биле подељене у две групе. Ученице из Титела биле су у групи са ученицама из Пријепоља, Косовске Митровице и Параћина. У уторак, 20. марта, побеђена је екипа ОШ „Милосав Стиковић“ из Пријепоља са резултатом 60:15, а затим екипа ОШ „Свети Сава“ из Косовске Митровице са 50:16. У среду 21, марта, одиграна је тешка утакмица са екипом ОШ „Стеван Јаковљевић“ Параћин, у којој је екипа из Титела однела победу резултатом 40:39. Ништа лакше није било ни у финалу са екипом ОШ „Стеван Апостоловић“ из Трстеника. Тесних 38:37 за девојчице из Титела говори о изједначености екипа у којој су ученице, које је храбро водила професорица физичког васпитања, Гордана Буљин, својом одлучношћу и упорношћу однеле тесну, али слатку победу. У борби за треће место, ученице ОШ „Стеван Јаковљевић“ из Параћина победиле су екипу ОШ „Милан Муњас“ из Уба.
За свечани дочек младих шампионки, који је уз ватромет организован на школском игралишту, побринуо се директор школе мр Петар Којић, Спортски савез општине Тител на челу са председником Савеза Душаном Ђурићем, родитељи и родбина кошаркашица, као и наставници и ученици школе.
Пред  родитељима окупљеним у зборници где је деци приређена закуска, професорица Буљин је похвалила своје кошаркашице изразивши захвалност што им је она тренер и што су оне добра деца која су показала свој таленат, али и упорност и борбеност која ће им бити од користи у будућем животу.
Одушевљење није крио ни директор школе мр Петар Којић, који је посебну захвалност упутио председнику општине Тител, мр Драгану Божићу, који је испунио сва потраживања упућена од управе школе.
Искрене честитке за велики успех женској кошаркашкој екипи ОШ „Светозар Милетић“ Тител упутио је председник општине Тител, мр Драган Божић.
Општина Тител