Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » ЗАХВАЉУЈУЋИ ВЛАДИ МАЂАРСКЕ, ОПШТИНА АПАТИН КОРАК БЛИЖЕ КА ПРЕЧИСТАЧУ ОТПАДНИХ ВОДА

ЗАХВАЉУЈУЋИ ВЛАДИ МАЂАРСКЕ, ОПШТИНА АПАТИН КОРАК БЛИЖЕ КА ПРЕЧИСТАЧУ ОТПАДНИХ ВОДА

У складу са европским еколошким стандардима, све општине у нашој земљи до 2025. године мораће имати пречистаче отпадних вода. То је један од услова које ће Србија морати да испуњава у отварању нових поглавља на путу ка Европској унији.

С тим у вези, захваљујући изузетној сарадњи и интензивним преговорима општине Апатин и мађарске Владе, председник општине Апатин Милан Шкрбић, по позиву амбасадора Србије у Будимпешти Радета Дробца, боравио је у просторијама Амбасаде Републике Србије у Будимпешти где је на прикладној свечаности преузео завршену Студију изводљивости за пречистач отпадних вода за општину Апатин.

– У питању је пилот програм Студије са идејним пројектом коју је за наше потребе израдила компанија „Криштаљ“ КФТ, а која је овај посао добила на тендеру мађарске Владе. Општина Апатин прва је општина у Србији за коју је Влада Мађарске издцвојила средства да би се направила ова Студија изводљивости за пречистач отпадних вода.

Важно је нагласити да је све трошкове Студије изводљивости за пречистач отпадних вода за општину Апатин сносила мађарска Влада.

– Оно што очекујемо у наставку наших преговора са Мађарском је да нам помогну у израду самог пројекта за пречистач, са којим бисмо конкурисали за добијање средстава из фондова Европске уније. Мишљења смо да бисмо у партнерским односима са Мађарском много брже и лакше могли добити средства за пречистач, а која су за скроман буџет мале општине попут наше.

www.025info.rs