Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Весељи сања о размени територија са Србијом

Весељи сања о размени територија са Србијом

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић саопштио је данас, коментаришући изјаву председника Скупштине Косова Кадрија Весељија, да Косово никада неће бити држава, нити ће Прешево, Медвеђа или Ниш бити део Републике Косово.
„Нека се Кадри Весељи не весели јер Косово и Метохија никада неће бити држава, нити ће Прешево, Медвеђа или Ниш икада бити део такозване ‘Републике Косово’. Али Приштина јесте и остаће део Србије, а он ће бити српски држављанин“, навео је Ђурић у писаној изјави.

Како су раније јавили косовски медији, Весељи је први пут говорио о размени територија са Србијом. Он је рекао да би Приштина била спремна да узме Прешево и Медвеђу, ако би то Србија хтела да прихвати, али да Београду нема шта да понуди.

„Ништа више не бих волео него да се Прешево и Медвеђа придруже Косову. Ми ћемо прихватити билатерални споразум, ако Србија то прихвати, али немамо шта да дамо. Отварање граница на Балкану увек значи рат, то је оно што хоћу да кажем и ја сам директан не постоји било каква друга могућност промене граница“, рекао је Весељи.

Ђурић је на то рекао да Весељи може желети и да „земља Недођија буде део самопроглашеног Косова“, али да то није реално, као што нису реални ни његови снови о Прешеву, Медвеђи и Нишу, или такозваној великој Албанији.

„Кадри Весељи, иначе познат по томе што воли да прети ратом и отимањем територија, треба да зна да није мудро претити насиљем, поготово не јачем од себе. Наступило је време дијалога, у којем се проблеми не решавају подмуклим нападима из потаје, што њему као некадашњем команданту терористичке ОВК можда није лако да разуме, али времена ће бити и за суочавање са реалношћу“, додао је Ђурић.

Бета