Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Војводина » Кикинда: Средњошколцима указано на проблем отпадних вода

Кикинда: Средњошколцима указано на проблем отпадних вода

Светски дан вода данас је обележен и у нашој средини. Фокус је овога пута био на отпадним водама. О том важном еколошком проблему је ђацима ССШ “Милош Црњански” говорила Мирослава Крнић, испред Секретаријата за заштиту животне средине:

– Овим едукативним предавањем хтели смо да им приближимо, не само законске оквире који регулишу управљање водним ресурсима, него и да их упознамо са управљањем отпадним водама у Кикинди и пречистачем отпадних вода. У претходном периоду нисмо толико причали о отпадним водама, а овим путем смо указали на значајан чувања воде – рекла је Крнић и додала да су се у обележавање овог важног еколошког датутам укључили стручњаци ЈП “Кикинда”, компаније ФФЦ и кикиндског ЗЗЈЗ. Начелница Одељења хигијене и хумане екологије у ЗЗЈЗ, др Сања Брусин Белош, указала је на важност спречавања поплава, суша и загађења:

– То су најкомплекснији еколошки проблеми на нашој планети. У великим европским градовима се пречишћава и до 95 одсто вода, а у Србији тек између 5 и 8 одсто отпадних вода – навела је др Брусин Белош и подвукла да здравље наше популације зависи и од тога. Светски дан вода обележава се од 1992. године .

Кикинда