Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Шарчевић: Сремски Карловци да постану српски Хајделберг
rtv.rs

Шарчевић: Сремски Карловци да постану српски Хајделберг

Сремски Карловци, као историјски град културног и образовног профила, у наредном периоду могли би да постану српски „Хајделберг“ и центар високог образовања у Србији, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић, приликом посете Карловачкој гимназији.

карловацка гимназија карловци јпг
rtv.rs

Значи, где би се сви капацитети постојећи укључили у те неке пројекте, пре свега интернационалних врста студија и образовања, а онда и ширења те приче, да ли ћемо дати капу покрајинском, републичком, да ли ћемо то ставити између Београда и Новог Сада, потпуно је мање важно… важно је да сви имају идеју да је то паметно„, каже министар Шарчевић.

У току су радови на реконструкцији школе, које финансира Министарство просвете, а министар је најавио и даља улагања у складу са захтевима и потребама.

Оно што су још захтеви ове школе то су реални захтеви, а то је смештај ученика, да разговарамо и о градњи дома ученичког, да ли ће бити форма посебне установе или гимназија с домом ученика, о томе ће се донети одлука, а такође постоји и потреба решавања питања спорта, што видим да је успешно решено кроз соколску салу, коју користи школа у договору са локалном самоуправом„, додаје Шарчевић.

Министар је додао да је Карловачка гимназија институција која српском образовању даје немерљив допринос, с обзиром на чињеницу да је једна од ретких школа у којој се изучавају језици попут кинеског, старогрчког и латинског, а од септембра и норвешки и јапански.

(rtv.rs)