Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Осетно хладније време, биће и кише и снега

Осетно хладније време, биће и кише и снега

У Србији ће данас бити претежно облачно и осетно хладније, са појавом јутарњих мразева, од -4 до 0 степени, и дневном температуром знатно испод просечних вредности.

Највише кише очекује се ујутро и пре подне на југу и истоку Србије, локално преко 20 мм за 12 сати, док ће у осталим крајевима падавине бити слабије и у прекидима, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

На планинама ће киша прећи у снег, а краткотрајан снег рано ујутро могућ је понегде и у нижим пределима на северу Србије.

После подне у већем делу престанак падавина, а ново наоблачење очекује се у току ноћи, условљавајући на северозападу Србије снег, у централним крајевима мешовите падавине, киша и снег, а на југу и истоку кишу.

Ветар слаб и умерен, северозападни, на планинама и истоку ујутро и пре подне повремено јак. Увече и у току ноћи скретање ветра на источни и југоисточни правац, у кошавском подручју у појачању.

Најнижа температура од -2 на северу Војводине до 10 степени на југу Србије. Највиша температура од 1 на северу до 13 степени на југу.

У Новом Саду претежно облачно и осетно хладније, рано ујутро с кишом или суснежицом, а у току дана углавном без падавина. Ветар слаб и умерен, северозападни, увече и ноћу у скретању на југоисточни.

Најнижа температура око 2, највиша око 5 степени. У току ноћи ка понедељку повремено киша и суснежица.

И наредних седам дана, до 25. марта, осетно хладније са честом појавом падавина, јутарњим мразевима и дневном температуром знатно испод просечних вредности.

У понедељак на северозападу Србије и планинама снег и стварање или повећање висине снежног покривача, у централним и источним крајевима и киша и снег, а на југу киша.

У уторак слабљење и краткотрајни престанак падавина. Од среде до петка облачно са снегом у свим крајевима уз стварање снежног покривача. Могуће су и обилније падавине.

Од суботе мањи пораст температуре и делимично разведравање.

(tanjug.rs)