Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Друштво » Економија » Сектор микро, малих и средњих предузећа кичма привреде, генератор раста и нових послова

Сектор микро, малих и средњих предузећа кичма привреде, генератор раста и нових послова

Министар привреде Србије Горан Кнежевић изјавио је данас да је сектор микро, малих и средњих предузећа кичма привреде, генератор раста и нових послова, и зато је стратешки приоритет Владе и Министарства привреде подршка том сектору.Он је у ауторском тексту за Блиц навео да „од идеја предузетника, њиховог труда и предузимљивости зависи и брзина раста и развоја Србије“.

„Предузетници који улажу у свој бизнис, доносе и нове технологије, што даље чини српске производе атрактивним и за извоз“, рекао је Кнежевић.

У данашње време, како је рекао, најуспешније су оне земље у којима се посао ствара, где постоји предузетничка идеја и окружење које подстиче њихов развој.

„Држава даје и подстицаје у новцу, бесповратна средства, јефтине кредите, а и оно што је некима можда значајније од новца, бесплатне обуке и менторинг“, навео је Кнежевић.

Истакао је да је Министарство привреде наставило „традицију и расписало прве програме за 2018. у оквиру којих је, у првом таласу, бесповратно обезбедило 750 милиона динара“.

Додао је да је за програм, који подржава развојне пројекте компанија, обезбедјено 500 милиона динара бесповратно.

Држава је, према његовим речима, за почетнике у послу бесповратно обезбедила 250 милиона динара.

„Министарство привреде ће суфинансирати и набавку нове опреме, а за то је већ обезбеђено око 560 милиона динара које привредници такодје не морају да врате“, навео је Кнежевић.

Бета