Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Друштво » Отворен „Континентал“ у Новом Саду

Отворен „Континентал“ у Новом Саду

НОВИ САД – Немачка компанија Континентал отворила је данас у Новом Саду свој Центар за истраживање и развој, а председник Србије Александар Вучић оценио је да је то за српску економију „скок унапред“, имајући у виду да се ради о „вишој лиги инвестиција и инвеститора“.

Вучић је, у свом обраћању рекао да је Србија до сада углавном радила са компанијама које су се бавиле производњом, а да се сада ради о „вишој лиги“.

Да почнемо да враћамо младе стручњаке из света

За све што смо постигли у Континенталу важна је уллога факултета, те ће нам и у Новом Саду, и Србији уопште, бити потребно још факултета, који ће школовати људе за центре за истраживање и развој, попут Континенталовог, рекао је председник Србије Александар Вучић на отварању истраживачког центра немачке компаније у Новом Саду.

Наводећи да ће плата за око 500 младих струцњака у истраживачком центру бити између 850 и 2.500 евра, Вучић је поруцио и да је време да младе и стручне људе који су отишли у иностранство поцено да позивамо да се врате, јер, како је напоменуо, овде ће све висе бити послова као у истразивашком центру Континентала, а и примања ће, додао је, бити све већа.

Српски пасош за директора Континенталовог центра у НС

Председник Србије Александар Вучић уручио је данас српски пасош генералном директору Истраживачког центра немачке компаније Континентал за Србију, Саши Ћиорингу, чиме је он постао држављанин Србије.

Вучић је на отварању Истраживачког центра у Новом Саду рекао да многи људи из Србије раде у иностранству, где су стекли знања и много тога научили, али је време, казао је, да део њих окупљамо и позовемо да се врате у своју земљу, где ће имати много посла.

Извор: Танјуг