Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Недимовић: Сагласност са Русима о надзору воћа
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Недимовић: Сагласност са Русима о надзору воћа

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је у Моксви постигао пуну сагласност са руским званичницима о координацији инспекцијског надзора и фитозаштите воћа.

Постигнута је сагласност о имплементације интеграције софтверског система фитозаштите воћа, речено је Тањугу у Министарству пољопривреде.

Недимовић је учествовао у раду седнице мешовите комисије, где је са највишим руским званичницима, разговарао о свим питањима.

Министарство пољопривреде је 21. септембра демантовало писање да је ограничен извоз српских производа на тржиште Руске Федерације.

Медији су тог дана објавили да би Руска фитосанитарна инспекција (Рошелкхознадзор) могла да ограничи увоз воћа из Србије, јер је у последње време откривено више случајева заражених производа. Министарство је тада саопштило да је реч о нетачним тврдњама, као и да је у претходном периоду постигнута изузетна сарадња са надлежним руским институцијама.

Како се наводи, потврда добре сарадње је значајан и константан раст извоза пољопривредно-прехрамбених производа из Србије на тржиште Руске Федерације, посебно поврћа и воћа.

(tanjug.rs)