Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Кинези заинтересовани за “Икарбус“ и друге српске фирме

Кинези заинтересовани за “Икарбус“ и друге српске фирме

Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је заједно са премијерком Аном Брнабић, са делегацијом кинеске “Јин Лонг групе“ о могућностима за инвестирање у Србији

БЕОГРАД – Министар привреде Горан Кнежевић разговарао је данас, заједно са премијерком Аном Брнабић, са делегацијом кинеске “Јин Лонг групе“ о могућностима за инвестирање у Србији у области за коју су специјализовани, а то је, пре свега, производња електричних аутобуса за јавни превоз, саопштило је Министарство привреде.

Представници Јин Лонг групе рекли су на састанку да бројне кинеске компаније долазе да инвестирају у Србију и да се економска сарадња две земље продубљује пратећи пројекат „Један појас, један пут„.

У Србији их, како кажу, највише занимају потенцијали и могућности улагања у Икарбус, али и друге компаније.

Министар Кнежевић је истакао да су многобројни сусрети на највишем нивоу између Србије и Кине допринели добрим политичким односима, који су очигледно донели двема земљама и одличну економску сарадњу.

Он је представницима Јин Лонг групе поручио да је у Србији последњих година пословна клима знатно поправљена, као и да ће се, ако се одлуче да инвестирају, у нашој земљи добро осећати.

Кнежевић је додао да би Јин Лонг група своје производе могла да пласира у Србији, региону, а и шире.

Премијерка Брнабић је истакла и да Србија има стратешки циљ да постане део Европске уније, што значи да и услове пословања прилагођава европским стандардима.

Србија, додаје, већ сада има слободан приступ европском тржишту, бројне споразуме о слободној трговини, рецимо са Руском Федерацијом и Белорусијом, преференцијалну трговину са САД, стратешко партнерство са УАЕ, све развијеније односе са Индијом – а то су све потенцијална тржишта за компаније које производе у Србији.

tanjug.rs