Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Регион » Ово је наша земља: Пољаци су блокирали пут Лавов – Варшава

Ово је наша земља: Пољаци су блокирали пут Лавов – Варшава

Пут Лавов – Варшава је блокиран од стране представника пољске заједнице у Лавовском региону. Демонстранти су почели да пале гуме, сукобили са украјинским снагама безбедности, према писању украјинског дневника „Новости“.

poljaci lavov 1

Пољаци су изашли са транспарентима: „Ово је наша земља“, „Волин у срцу“, „Не дирајте наше сајтове.“ Посебан бес демонстраната изазвало је гађање пољског конзулата у Луцку бацачем граната.

„Желимо да Пољској скренемо пажњу на то како смо понижени и како се и у којој мери наша права крше. Пуца се на наше владине агенције, а ускоро ћемо и ми бити  приморани да пуцамо „, – рекао је један од организатора акције.

Доласком Украјинских снага безбедности на место инцидента, дошло је до сукоба између њих и демонстраната.
Начелник штаба СБУ Александр Ткачук је оптужио демонстранте да је протест Пољака „део информационог рада Русије.“

Подсетимо да су непознати починиоци у среду увече гранатирали зграду Генералног конзулата Пољске у Лутску. Пољско Министарство спољних послова је након тог догађаја позвало украјинског амбасадора Андреја Дешица на разговор, који је изјавио да „Русија је заинтересована  да умањи подршку Украјини у западном делу земље од стране пољсака“ и „због тога је дошло до ове провокације.“

poljaci lavov 2

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је исмејала овакву изјаву украјинског амбасадора Андреја Дешица.

Божанствено. Ја бих додала да је Русија, користећи хибридну технологију,  допринела томе да украјински амбасадор у Пољској Дешица сам поткопа кредибилитет Украјине у очима Пољака„- написала је она на својој страници на Фејсбуку.

Извор: Информативна aгенција Новорусија

novorusija