Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Друштво » Политика » ХИТАН САСТАНАК У МОСКВИ ПО ДРУГИ ПУТ: Путин позвао Додика

ХИТАН САСТАНАК У МОСКВИ ПО ДРУГИ ПУТ: Путин позвао Додика

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће у јулу разговарати са председником Русије Владимиром Путином.

– То је део редовне комуникације која даје резултате. Састајемо се и са многим другим званичницима из света – рекао је Додик.

putin-r4g546

Он је подсетио да је Русија у Српској присутна у економском и привредном смислу и да је добар партнер, као и многе земље са Запада, те да Српска и са једнима и другима покушава да има своје интересе, што је видљиво из разговора са Путином и високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини.

– Сама чињеница да у тешким економским и пословним активностима Русија задржава значајан број радника у Рафинерији у Броду говори о њиховом опредељењу. Никада нисмо чули од Путина или било кога да смо руска интересна зона, него се ради о пријатељству које даје резултате, а наставићемо да сарађујемо са Западом и Kином, са којом можемо добити значајне пројекте – навео је Додик.

milorad-dodik-234

Одговарајући на питање зашто се нико од чланова Председништва БиХ никада није састао са председником Русије Путином, Додик је рекао да нема коментар.
Он је подсетио да је Република Српска имала више захтева и присиле од Запада него од Русије.

– То што сада не функционишу односи Запада и Русије, не треба ми да будемо колатерална штета. Оријентисани смо ка ЕУ, а Српска нема намеру да уђе у било какво даље кретање према НАТО-у, а наше одлуке су везане за ранији консензус, што могу потврдити сви политички фактори и Младен Иванић, Младен Босић, Вукота Говедарица – рекао је Додик.

Извор: Срна