Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » НАЈАВА АПОКАЛИПСЕ?! У новембру ћемо две недеље живети без Сунца?! (ВИДЕО)

НАЈАВА АПОКАЛИПСЕ?! У новембру ћемо две недеље живети без Сунца?! (ВИДЕО)

8158_untitled-2_f

Гласине по којима је из Америчке свемирске агенције (НАСА) процурела информација да ће између 15. и 29. новембра на земљи наступити потпуни мрак, почеле су да круже Интернетом

Сајт Динос Марк пренео је и упитне тврдње по којима ће апокалиптични догађај изазвати “астрономска појава између Венере и Јупитера”.
– Према Насином извештају, Венера и Јупитер ће бити у приближном поравнању, уз само један степен одступања – преноси лист Даилy стар и додаје:

– Венера ће проћи југозападно од Јупитера, па ће због тога сијати 10 пута јаче од Јупитера. Светлост са Венере загрејаће гасове на Јупитеру, што ће изазвати реакцију.

Ово ће наводно проузроковати ослобађање незабележене количине водоника који ће реаговати са Сунцем, а то ће изазвати огромну експлозију. Сунце ће тада емитовати толико топлоте из свог језгра да ће поплавети, за шта ће бити потребно преко 14 дана да се врати у претходно, нормално стање.

Таква ситуација, наводи се на крају чланка, неће задати превише бриге становницима који ће сада имати прилику да искусе зиму коју проживљавају људи на Аљасци. НАСА је ове тврдње демантовала, уз коментар да се такво помрачење није догодило у последњих милион година.

Извор: Информер