Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Евролига: Београд Домаћин „FinalFour-а“ 2018 године!

Евролига: Београд Домаћин „FinalFour-а“ 2018 године!

cats

Београд и КОМБАНК арена биће домаћини Финал Фоур-а Евролиге 2018. године, потврдио је вечерас Тањугу градски секретар за спорт и омладину Славко Гак.

Гак је изјавио да ће наредне среде бити потписан уговор између градоначелника Синише Малог и првог човека Евролиге Ђордија Бертомеуа у Београду.

“Ово је велика победа за српски спорт. Иако се на почетку преговора чинило да је то за све нас немогућа мислија, Град се уложио велике напоре да добије организацију завршног тунира. Направили смо велики искорак”, рекао је Гак Тањугу.

Он је истакао да Финал Фоур у Београду добра прилика да српски тимови, попут Црвене звезде или Партизана, искористе домаћи терен и покушају да се попну на кров Европе.

“Преговори нису били лаки, трајали су четири месеца, али су донели резултат. Имамо наду да ће неки наш тим обезбедити пласман на завршни турнир, зашто то не би урадила Црвена звезда или други српски клуб?”, поручио је Гак.

Према његовим речима, Град се стратешки определио да посвети велику пажњу спорту и организацији великих такмичења, па ће после ватерпола и атлетике, чије Европско првенство у Београду се одржава следеће године, грађани моћи да виде најбоље кошаркаше на Старом континенту.

“Добили смо прилику да додатно средимо Арену, можда и неку другу халу за утакмице, попут “Пионира”.

Никада се није догодило да тако велико такмичење дође у Београд. Уз то, одрадићемо велику промоцију Београда и његовог туризма, чије име ће бити на око 600 утакмице током Евролиге у преко 150 земаља”, закључио је Гак.

Београд је у јулу, у КОМБАНК арени, био домаћин кошаркашког квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, док је 2005. године организовао Европско првенство.

Ове године Финал Фоур одржаће се у Истанбулу.