Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » НОВИНАРКА „CNN“ ОТКРИЛА ИСТИНУ И ШОКИРАЛА АМЕРИКУ: Влада нас је плаћала да намештамо вести – СВЕ ЈЕ ЛАЖ! (ВИДЕО)

НОВИНАРКА „CNN“ ОТКРИЛА ИСТИНУ И ШОКИРАЛА АМЕРИКУ: Влада нас је плаћала да намештамо вести – СВЕ ЈЕ ЛАЖ! (ВИДЕО)

Amber-Lyon-324

Годинама су људи напрасно уверавани преко мас медија да се ратови на Блиском истоку воде искључиво у име демократије, неког квази мира под чијом палицом су до сада умрли милиони људи. Алтернативни медији су системски упозоравали на Трећи светски рат али и на то да САД и НАТО на истоку масакрирају државе а не да их ‘ослобађају’ како су нам медији системски ‘прали’ мозак.

Данас, када је рат дошао у срце Европе, манипулација се наставља и то у толико страшној мери да се запад уверава да нас војна сила брани а заправо је реч о лажима, бруталним лажима које стварају један потпуно други свет који нема везе са стварношћу. Последица тога је потпуно испрограмирано човечанство којем сведочимо у овом тренутку.

О тој готово неверојатној манипулацији проговорили су новинари који су радили за највеће медијске куће у свету. Реч је о три пута Емијем награђиваној новинарки Амбер Лион која је радила за CNN и дала отказ када је схватила да се од ње тражи само једно – писати лажи. Иако је и пре сумњала, све је схватила када је CNN одбио известити о непрестаном мучењу и убијању мирних демонстраната од стране владе Бахреина, којем је сама сведочила када је 2011. године од CNN послата на теренски задатак.

Како говори њено извештавање о догађајима у Бахреину зауставила је Влада САД у сарадњи с Владом у Бахреину. Лион је ризиковала свој живот да би извештавала у Бахреину, док је у исто време друга CNN новинарка снимала плаћени пропагандни извештај о томе како су лидери Бахреина хрпа пријатељских продемократских реформатора.

Добро сте чули … влада Бахреина у сарадњи с Владом САД-а платила је CNN- у да брутални режим и масакр претвори у демократију и у том примеру је схватила да је реч о неверојатној лажи која се пласира као стварност. Схватила је да то није новинарство, него да је реч о врло опасној манипулативној реторици чије су последице апсолутно не знање света о правим догађајима.

‘Стање је неверојатно, све је лаж’, рекла је Лион која је додала да је CNN оружје масовне деструкције којег нисмо свесни. ‘Они понављају лаж изнова и изнова, и та лаж колико год бесмислена била тим понављањем постаје истина’ казала је Лион упозоравајући да се свету тоталитарни режими представљају као демократија, док се стварна демократија и слобода пласира као тоталитаризам. ‘Нисмо ни свесни како манипулишу са нама и која је заправо цензура масовним медијима присутна – нисмо се ни корак одмакли од Гебелса, иако нас трују тиме да живимо у демократији. Отворите очи,’ викнула је Лион.

Лион није једина

Немачки новинар који је 25 година радио у престижним немачким медијима такође је одлучио људима пружити шокантну истину о манипулацији целокупног човечанства којег се на силу и пропагандом жели увући у Трећи светски рат. ‘Био сам новинар 25 година када су ме обучавали како лагати у текстовима и како од истине направити лаж на начин да јавност никада не сазна што се заиста догодило, рекао је у свом јавном обраћању свету др. Улдо Улфкоте, немачки новинар који је одлучио написати књигу у којој ће детаљно описати како функционишу медији у Европи, а због које би, како каже, могао нестати с ове планете. ‘Последњих неколико месеци одлучио сам раскринкати лаж и јавности рећи како су амерички и немачки/европски мејнстрим медији брутално лагали како би изазвали рат с Русијом. То је поента свега, и повратка нема. Сада свима желим рећи како није уреду нити оно што сам ја радио у прошлости као ни рад мојих колега наспрам целокупног човечанства. Ја не желим поново рат и то је разлог због којег сам изашао из те лажљиве пропаганде.

Морате знати да рат никада не избија сам од себе. Људе се тајно хушка на рат и ту су политичари мање битни. У томе највише учествују медији и новинари који су обучени за то. Ја сада пишем књигу у којој ћу све открити, али и испричати јавности о великој превари која је укључивала лагање и манипулисање јавности у сврху покретања рата. То је страшно, више нисам желео лагати људе и доста ми је те лажљиве пропаганде која никако није оличење демократије коју вам пласирају као ни слободе медија а која, морате знати, уопште не постоји. Примера ради ја сам, као и моје колеге имао задатак, стриктно одређен да нахушкам Европу да уђу у рат с Русијом.

Имао сам стриктно одређено писати против Русије и проамерички. Морао сам подржавати ЦИА-у и НСА-а, али и Трансатлански уговор Европе и САД-а те то приказати као нешто добро иако сви знају да то није добро као што није добро да улазимо у рат заједно с САД-ом. То више нећу чинити и због тога ћу издати књигу, не због новца, него да би цео свет сазнао што се догађа иза затворених врата. То је моја одговорност да се искупим за све што сам лажно писао, макар знам да ће ме због те књиге сигурно покушати “макнути”. Ситуација у којима сам морао лагати било је безброј но присетимо се само једне из прошлости.

Године 1988. Курди су били нападнути антраксом и бојним отровима. Ја сам послат на границу Ирака и Ирана да направим фотографије Иранаца који су нападнути бојним отровима. Након тога у јавност је изашла само једна мала фотографија у једном малом листу у Франкфурту и тамо негде у тексту није било информације како је Немачка деценијама после Другог светског рата користила бојне отрове и њима убијала људе. То је строго забрањено користити а ја никада о томе нисам смео извештавати” рекао је др. Улдо Улфкоте уз још безброј шокантних информација које можете погледати у приложеним видео снимцима.

 

Интермагазин