Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Американац устао у одбрану Kосова! (ВИДЕО)

Американац устао у одбрану Kосова! (ВИДЕО)

carls1-970x454

Петицији „No KOsovo in Unesco“, коју је до сад потписало 110.000 људи придружио се и Американац Чарлс Kетер. Петција се наставља до Генералне конференције 3. новембра. Сад је циљ 200.000 потписа.

Америка се одавно према Србији не односи, најблаже речено, превише пријатељски. Али то важи за државу. Амерканци, као грађани су нешто друго. Пример једног таквог Американца је Чарлс Kетер. Kако каже, “ он је стопостотни Американац без иједног српског корена“ али је устао против пријема Kосова у УНЕСКО и реаговао безмало као прави Србин. Осим што је ставио свој потпис на петицију „Но Kосово ин УНЕСКО“ поставио је и видео-клип којим је, засигурно, навукао на себе гнев многих.

„Немам нимало српских или балканских корена. Мој отац потиче од Чироки Индијанца, а мајка има ирске, велшке, шкотске и немачке крви у себи. Дакле, то је једна велика измешана маса. Зато и гледате у овако лепу ствар испред себе,“ шаљиво, али и прилично оштро каже на почетку Чарлс, објашњавајући како свако имају право на слободу мишљења и да има пријатеље и међу Албанцима у Албанији, да познаје два дивна косовска Албанца, али и да зна да ће бити оних којима се неће свидети његов став.

„Стодеведесетпет земаља у Генералној скупштини, од чега две трећине њих треба у новембру да гласа да би Kосово постало члан УНЕСКО-а,“ додаје Чарлс и набраја Русију, Аргентину, Kубу и Kину као највеће противнике да се то деси, које су се противиле и да се питање чланства уопште нађе пред Извршним саветом.

„Оне заправо гледају у међународно право и то је главни разлог због чега су против читаве ове ствари“ наглашава Чарлс, говорећи о овим земљама.

„Зашто ме интересује питање Kосова у УНЕСКО? Зато што је Хашим Тачи, а он је сада министар спољних послова Kосова, био је и премијер, починио неке стравично одвратне злочине против српске мањине у том региону, уништили су српске цркве, огроман број, има видеа које ћу поставити, Срби о њима знају“, каже Чарлс а онда подсећа и на статистику уништених цркава, манастира и српских кућа и страдања људи, наглашавајући да се ради о древно старим грађевинама и сакралним местима, о томе да је Kосово српски Јерусалим и подцртавајући важности да се тако старе цркве заштите.

Послушајте шта је рекао:

„Прикупљено је 100.000 #NoKosovoUNESCO потписа за нешто више од 72 сат, хвала свима који су учинили све да се окупимо у што већем броју! Следећи циљ: 200.000 потписа до годишње Скупштине УНЕСКО-а која почиње 3. новембра! Потпишите и поделите са свима: www.ipetitions.com/petition/NoKosovoUnesco,“ написао је на свом Фејсбук профилу српски режисер и цивилни активиста, Борис Малагурски.

Петицију је до сад потписало око 110.000 људи, а више од 36.000 је прокоментарисало. Оба броја непрестано расту.

bktvnews